Project

De Hulplijn

Omschrijving

Hoe kunnen we inspelen op de vragen die opspelen bij een actualiteit die gerelateerd kan worden met voeding? Ten tijde van het coronavirus kwamen er veel vragen binnen bij het Voedingscentrum zoals kun je corona via eten krijgen en moet ik extra vitamine D slikken. De vraag aan Snip Snap was om hier een format voor te ontwikkelen dat ook bij andere actualiteiten gebruikt zou kunnen worden.

Het resultaat is ‘De Hulplijn’ geworden! Ciana zocht de verzamelde vragen uit en ging via Zoom het gesprek aan met een voedingsexpert. Dit format werd volledig op afstand ontwikkeld. Het format is in de basis bedoeld voor YouTube, omdat de zoektocht rondom vragen vaak bij Google of YouTube begint. Om te zorgen dat het format ook geboost kan worden via andere social media kanalen hebben we ook een versie gemaakt voor op Facebook en Instagram en stories.

Resultaat

Een serie van 10 video’s waarin de meest gestelde vragen over voeding met betrekking tot Corona werden beantwoord. De gemiddeld uitkijktijd van deze video’s was 60 % en totaal hebben deze video’s meer dan 1,6 miljoen impressies gerealiseerd.

Geen Snip Snap nieuws en blogs missen? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief.