Project

Antwoord Verzekerd

Omschrijving

Hoe werken schadevrije jaren of wanneer heb ik een inboedelverzekering nodig?

De webcare van Allianz Direct krijgt regelmatig dit soort vragen. Wij hebben nagedacht over de vraag: hoe kunnen we de webcare voorzien van goede content die klanten verder kan helpen? Wij ontwikkelden een YouTube-serie die we ook organisch kunnen gebruiken om (potentiële) klanten te helpen aan het juiste antwoord.

De YouTube-serie wordt gebruikt door de webcare medewerkers, ingezet op social media als content, maar ook voor de organische zoekresultaten draagt deze content bij aan het helpen van (potentiële) klanten.

Op deze manier krijgen de (potentiële) klanten inzicht krijgen in de service van Allianz Direct: persoonlijk, authentiek, snel, online en goed.

Resultaat

Inmiddels hebben we een serie van 32 video’s gemaakt. In de succesvolle pilotfase hebben we een acteur naast een medewerkers van Allianz Direct geplaatst. In de volgende fase hebben we alleen échte medewerkers voor de camera’s antwoord laten geven. Tijdens een mediatraining hebben de medewerkers zich een dag lang ondergedompeld in de wondere wereld van presenteren voor de camera. En met succes.

Geen Snip Snap nieuws en blogs missen? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief.