Veelgestelde vragen

Snip Snap is de definitie van Short, Sharp en Smart. Een mooie vertaling van de Snip Snap videocampagnes die we aanbieden. Met onze eigen social media houden we je op de hoogte van de vele trends en veranderingen omtrent social video’s. Mocht je een vraag hebben over onze werkwijze bekijk dan onze lijst met veelgestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet tussen? Stel ons dan een nieuwe vraag via het contactformulier.

WAAROM SNIP SNAP ON SOCIAL?

Wat Snip Snap on social uniek maakt is dat wij social video campagnes ontwikkelen. In the moment videocontent produceren, passend bij elk social kanaal. Naast snelle producties denken wij na hoe je van een like business kan maken. Dat is wat Snip Snap drijft. Naast het produceren van videocontent gaat Snip Snap verder, denk aan strategie, community management en advertisement.

WIE MAAKT DE SCRIPTS VOOR DE VIDEO'S?

Snip Snap on Social. Tijdens een intakegesprek luisteren we eerst goed naar het verhaal van de klant. Op basis van de wensen en behoeften maken wij een script voor diverse social video’s die door middel van een feedback ronde wordt vastgesteld. Bij een script staat voorop dat we de juiste doelgroep aanspreken met de gewenste boodschap. Ligt er al een script? Dan kijken we alsnog graag mee om te beoordelen of het voldoende ‘snappiness’ bevat.

WAT IS EEN GOEDE LENGTE VOOR SOCIAL VIDEO'S?

Social video’s zijn kort en krachtig. Elk sociaal kanaal heeft zijn eigen regels met betrekking tot lengte en gebruik van video extensie. Met een video van 20 seconden kun je op de meeste kanalen terecht. Door de korte duur van de video’s dwingt het ons snel tot de kern te komen. Op diverse kanalen kun je door te adverteren langere video’s inzetten.

WAT BETEKENT NATIVE PLAATSING?

Native houdt in dat de video’s op het kanaal zelf worden geplaatst en niet wordt verwezen naar een andere pagina (bijv. YouTube of Vimeo) waar de video op staat. Op deze manier worden video’s beter bekeken én hebben ze meer effect.

RUW VIDEOMATERIAAL HEBBEN WE AL, KUNNEN JULLIE HIER SOCIAL PROOF VIDEO'S VAN MAKEN?

Ja, dat kan. Veel bedrijven hebben mooi videomateriaal op de plank liggen en weten niet hoe ze dit ‘social proof’ kunnen maken. Wij helpen hier graag bij. Uiteraard met de voorwaarde dat het beeldmateriaal kwalitatief goed is en er voldoende materiaal is om de gewenste boodschap over te dragen. Heb je hier interesse in? Mail dan naar info@snipsnaponsocial.nl en we sturen je een offerte op maat.

WAT BEDOELEN JULLIE MET VISUAL STORYTELLING?

Als wij het over visual storytelling hebben, bedoelen we daar de combinatie van tekst en beeld mee, waarmee je jouw verhaal op authentieke wijze vertelt op met name social media. Visuals leveren 180% meer engagement en 94% meer views op dan content zonder beeld. Dit komt doordat mensen beelden 60.000 keer sneller kunnen verwerken dan tekst. 90% van de informatie die we dagelijks verwerken is visueel. (Dutchcowboys, feb. 2016)

WAT IS DE GEMIDDELDE PRODUCTIETIJD?

De productietijd verschilt per project. We kunnen binnen enkele uren een video opleveren, indien nodig. We spreken altijd een termijn af en maken een planning voor alle stappen binnen de productie. De snelheid is afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt of het pakket dat door de klant wordt afgenomen. Het belang van in the moment content delen staat bij ons voorop, dus ad hoc projecten zijn ons niet vreemd.

WIE IS DE EIGENAAR VAN DE VIDEO'S?

De opdrachtgever is eigenaar van de videocontent. Als wij de content willen verspreiden op onze eigen kanalen ter promotie vragen wij hier altijd toestemming voor.

IK HEB EEN SPECIFIEKE OPDRACHT DIE NIET PAST BINNEN DE PAKKETTEN, HOE GAAN JULLIE HIERMEE OM?

Wij gaan dan graag in gesprek om te kijken wat we kunnen betekenen binnen de opdracht. Vervolgens volgt er een offerte op maat.