Social Today Event 2023 | Take Aways

17 februari 2023

Schrijver: Aylan Muhlbauer, social project manager

Gister een heerlijke inspirerende dag gehad bij het Social Today Event van Frankwatching. Mocht je het gemist hebben, even wat interessante highlights op een rij:

๐Ÿ. ๐Œ๐ž๐ญ๐š๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ž ๐Ÿช
Wat voelt als een ver van je bed show, blijkt dichterbij dan je denkt. Geraldine Beker-Bouma gaf mooi weer hoe ver we zijn, en wat de mogelijkheden zijn. Vraag jezelf eens af, ben jij klaar voor de Metaverse?

๐Ÿ. ๐ˆ๐ง๐ก๐š๐ค๐ž๐ง ๐ข๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ‘ ๐Ÿช
We staan alweer aan de vooravond van 1 april, dus de moppentap kan open en de lolbroek mag aan. Maar let wel op, Robert van Meer gaf de wijze les dat je jouw 1 april grap niet moet overdenken.

๐Ÿ‘. ๐ƒ๐ž (๐ฐ๐ž๐ญ)๐ซ๐ž๐ ๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐๐ข๐š ๐Ÿ‘ฉโ€โš–๏ธ
De juiste doelgroep bereiken is natuurlijk key. Met verschillende cookies, settings en targetgroups komen we online een heel eind. Maar pakken we wel onze verantwoordelijkheid om de privacy van die doelgroep te beschermen? Naomi van der Louw bedankt voor je nieuwe inzichten! Mocht je (legal) advies nodig hebben voor dit topic, trek dan aan de bel!

๐Ÿ’. ๐‚๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐š๐ซ๐ž ๐ค๐ž๐ฒ ๐Ÿ”‘
Allereerst, wist je dat de vrouwen in Belgiรซ ook 9 maanden zwanger zijn? (credits voor deze grap zijn voor Junior Malela). We denken vaak bij doelgroepen aan een persona of (fysieke) eigenschappen, maar we kunnen ons veel beter focussen op communities. Vind of vorm jouw community, dan weet je ook jouw persona te raken.

๐Ÿ“. ๐ˆ๐ง๐ณ๐ž๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐ˆ๐ง๐Ÿ๐ฅ๐ฎ๐ž๐ง๐œ๐ž๐ซ๐ฌ๐Ÿคณ
Heb je ooit onze menukaart gezien met onze 3H aanpak? Dit bekende model is ook inzetbaar als het gaat om influencer marketing. Tamara Couperus liet hierbij een tof voorbeeld zien over hoe je de juiste influencer kiest en ook betrekt bij het creatieve proces. Het clichรฉ ’teamwork makes the dreamwork’ is hier helemaal waar!

๐Ÿ”. ๐“๐ข๐ค๐“๐จ๐ค ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ข๐’๐ญ๐จ๐œ๐ค ๐Ÿ•บ
Jennis Jongerius en Jeroen Hamstra lieten hierbij zien dat je met een goed concept en weinig middelen een moeilijke doelgroep (jongeren) kan activeren bij een low interest onderwerp. Stock-fotografie is back!

๐Ÿ•. ๐’๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ง๐ณ๐ž๐ญ๐ญ๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐ซ๐จ๐ญ๐ž๐ซ ๐๐จ๐ž๐ฅ ๐Ÿฅ…
Als laatst liet Tim de Broekert zien hoe je socials in kan zetten om je community mee te nemen in een groter maatschappelijk doel. Transparantie en eerlijkheid is daarbij heel belangrijk, maar de impact daardoor nog groter!

Was jij ook bij het event en wil je met mij napraten over de sessies? Stuur mij dan een mailtje, dan doen we een koffietje in Rotterdam!