Online design trends 2022

9 augustus 2022

Schrijver: Harald Peters

Kijk eens naar buiten… de zonnige dagen zijn volop aanwezig. Bij Snip Snap on Social stijgt de temperatuur en zijn we met een nieuwe energie aan het werk. Het is tijd dat de nieuwste trends weer uit de kast gehaald worden.

De trends op het gebied van online design en social media volgen elkaar in rap tempo op. Belangrijk om er met de neus bovenop te zitten en leidend te zijn in de nieuwste stijl van ontwerpen. Laten we eens kijken welke 5 trends ons deze zomer gaan verrassen.

Trend 1. Fluorescerende kleuren

We beginnen met één van de heetste trends: Van neongroen tot zuurgeel, fluorescerende kleurenpaletten poppen op in alle hoeken van social media. Met deze kleuren kunnen details perfect geaccentueerd worden. Breng je deze trend nog even to the next level, dan combineer je fluorescerende kleuren in een gradiënt: double trend alert! Je weet zeker dat je met deze kleuren niet naar de achtergrond verdwijnt.

 

Trend 2. Wolkenmotieven

Zit je deze zomer met je hoofd in de wolken? Dan zit je helemaal goed!

Overal op de socials komen de wolken voorbijdrijven. De toepassing van deze trend is zeer veelzijdig: het heeft een realistische uitstraling, het krijgt een 3D weergave door de diepte, een speels effect geeft het en brengt elke achtergrond tot leven. En vooral als de wolken ook nog eens gaan dansen op een zomerse hit. Leef je lekker uit!

 

Trend 3. Glaseffecten

Door de oplopende temperaturen beslaan de ramen en dat is precies wat we willen. Het matte glaseffect (glassmorphism) maakt alles onscherp en mysterieus. Door de combinatie van transparantie, oplichtende omtreklijnen en kleurrijke afbeeldingen ontstaat er een minimalistisch design waar je niet omheen kunt.

 

 

Trend 4. Vintage en contrasterende fonts

Denk jij met weemoed terug aan die vakantieliefde van 1998… niet getreurd, we kunnen back in time met de toepassing van fonts. We zijn als tegenhanger van de zakelijke schreefloze fonts op zoek naar warmte en dat vinden we in het verleden. Designers laten zich inspireren door vintage fonts en voegen dit toe aan een strakke en minimalistische identity. Op deze manier ontstaat er iconische ontwerpen.

Een verdere ontwikkeling in deze trend is het samenvoegen van verschillende fonts tot een enkel woord of zin. We zien dit terug in logodesign of campagnes. Experimenteer met contrasterende fonts en combineer vintage krulletters met moderne fonts met platte schreven of simplistische schreefloze letters. Door het contrast ontstaat er een frisse en rebelse uitstraling.

 

Trend 5. Ruwe texturen

Was de vorige trend nog niet helemaal rebels genoeg dan hebben we gelukkig nog extra ruis en korrels. Want gepolijste perfectie is uit en ruwe texturen zijn helemaal hot. Een beetje commotie toevoegen aan een vloeiend pastelverloop kan een designstory totaal transformeren naar een edgy look. In design draait het nu om expressie en rebellie. Dus strooien met die korrels!!!