

LinkedIn-video: hoe pak je dat aan?
9 mei 2018LinkedIn liep geruime tijd achter met video. Terwijl je al een poos je video native kon plaatsen op Facebook, Instagram en Twitter, was dat niet het geval bij LinkedIn. Het zakelijke platform kon niet achterblijven en investeerde in video. Sinds het najaar van 2017 kun je je video native plaatsen op je persoonlijk profiel. Het verheuglijke nieuws kwam begin dit jaar: je kunt je video ook native plaatsen op je bedrijfspagina. Op LinkedIn zie je andere soort video’s voorbijkomen, dan bijvoorbeeld op Facebook. Humoristische video’s werken goed op Facebook, maar LinkedIn is business savy. Geen snoezige kattenvideo’s, maar juist content die geschikt is voor de B2B-markt. Wat voor soort video’s kun je het beste plaatsen? We geven je een aantal tips.
Laat je expertise zien
LinkedIn is een zakelijk platform waar je met video je expertise kunt laten zien. Een actueel onderwerp is bijvoorbeeld de nieuwe GDPR-wetgeving die per 25 mei ingaat. Daar zijn ongetwijfeld vragen over vanuit verschillende vakgebieden. Als jurist kun je je expertise gebruiken en je verhaal delen met video. Waar moet men op letten en wat verandert er precies voor bedrijven? Allerlei vragen die je kunt bedenken en in een video kunt beantwoorden. Als je binnen een uur reacties en ‘interessants’ krijgt, blijft je video hoger in de tijdlijn staan. Wat nog een voordeel is, is dat een video langer in LinkedIn blijft staan. Op verschillende platformen verdwijnt een video op organische wijze al snel, denk bijvoorbeeld aan Facebook.
Hoe pak je zo’n video aan
Wil je snel een video maken, maar niet te veel tijd kwijt zijn aan editen, kies dan één van de vele apps. Met de (gratis) app Clips kun je makkelijk video’s maken met je telefoon. Een groot voordeel van de app is dat het live-titels geeft. Met je stem maak je bewegende titels en bijschriften. Je kunt meteen aan de slag!
Aan de slag met vloggen!
Vloggen heeft niet altijd het doel om te entertainen, je kunt het ook inzetten voor zakelijke doeleinden. Je kunt vlogs gebruiken als middel ter bevordering van je employer branding. En wie kun je daarvoor het beste inzetten? Precies, je medewerkers! Zij zijn de beste ambassadeurs en kennen het bedrijf en/of merk door en door. Van een medewerker neem je sneller iets aan, dan wanneer een bedrijf hard roept dat ze ‘geweldig’ zijn.
Kun je ook adverteren met de video’s?
Jazeker! Sinds kort is het mogelijk om video-ads te gebruiken. Met LinkedIn heb je de mogelijkheid om te targeten op o.a. de bedrijfsfunctie, opleiding, branche en studierichting. Video-advertising staat bij LinkedIn nog in de kinderschoenen en vaak gaat het meeste budget naar Facebook en Instagram. Zonde, want voor de B2B-markt is LinkedIn de ideale tool, omdat je veel gerichter kan targeten op je B2B-doelgroep. Je kunt kiezen uit twee verschillende advertenties: Sponsored Content Campaign en Direct Sponsored Content. Met Sponsored Content Campaign kun je een video vanaf je bedrijfspagina promoten. Met Direct Sponsored Content kun je Dark Posts doen. Dit houdt in dat je een post maakt, die niet op je bedrijfspagina te zien is. Je bericht wordt alleen getoond aan de doelgroep die jij hebt getarget.
Nog een aantal korte tips voor je LinkedIn-video:
- In 3 seconden moet je de aandacht trekken
- Zorg voor ondertiteling
- Zorg bij tip-video’s voor een duidelijk headshot
- Deel je expertise en maak er geen salespraatje van
- Experimenteer met je video’s en kijk wat goed werkt
Helaas is livestreamen nog niet mogelijk op LinkedIn. Een mooie kans die ze in de toekomst hopelijk aanbieden.