Hoe haal je het maximale uit LinkedIn om personeel te werven?

27 februari 2023

Schrijver: Kim van Holst-Duijvestijn, account manager & teamlead

Personeel werven via LinkedIn? ¾ van de Nederlandse beroepsbevolking is op LinkedIn te vinden. Dit zorgt dus voor een groot potentieel wanneer je op zoekt bent naar nieuwe personeel. Maar hoe val je op binnen de grote hoeveelheid posts en vele werkgevers op zoek naar nieuwe talent? Ik geef je graag een aantal tips:

Wees concreet

Zorg dat de vacature duidelijk laat zien wat de functie gaat inhouden, zodat mensen gericht kunnen solliciteren. De spin in het web…we kennen hem allemaal en ook al past het bij veel functies, maak het concreet. Beschrijf potentiële werksituaties en schets herkenbare werkzaamheden.

Maak het persoonlijk

Mensen houden van mensen, dat is algemeen bekend. Gebruik dit in je vacature, maak gebruik van input van collega’s en ervaringen. Zorg dat de beelden die je gebruikt echt zijn. Een afbeelding van een eigen collega uit het werkveld is duidelijk te herkennen versus een afbeelding die van een Stockwebsite is gehaald. Dit hoeft echt niet zo gelikt eruit te zien, authenticiteit is vaak wat werkt.

Val op

Jullie hebben hem vast allemaal gezien; onze vacature video waarin onze cameraman Michiel via een soort van kidnapping scene onze collega’s ondervroeg over de “eisen” voor onze toekomstige collega. Nog nooit hebben wij zo veel reacties op een video gekregen. Dit viel dus op! Natuurlijk hoef je niet zo ver te gaan, maar duidelijk is wel… afwijken van het stramien is opvallen! Wat zou er op jouw LinkedIn feed opvallen, waardoor je zou stoppen met scrollen?

Helaas worden organische posts (zonder advertentiebudget) steeds minder gezien. Je kunt hier natuurlijk advertentiebudget voor inzetten. Mochten je hier meer over willen weten, kun je ons altijd contacten. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden, namelijk het inzetten van je eigen collega’s oftewel Employee Advocacy. Wanneer de post veel gedeeld en geliket wordt door collega’s of connecties, zal het bereik groter worden. Gemiddeld heeft iedere LinkedIngebruiker 350 connecties, dus ga maar na wat een bereik dat zou kunnen geven.

Help je collega’s door de vacaturetekst bij hen aan te leveren en om te schrijven, zodat het qua content goed past als zij het zouden delen. Daarnaast is het handig om bijbehorende afbeeldingen op het juiste formaat voor het specifieke platform aan te leveren. Zo zorg je ervoor dat de post er ook daadwerkelijk zo uit ziet als jij graag zou willen. Tenslotte helpt het om (indien mogelijk) betrokken bedrijven en personen te taggen in het bericht, ook dit zorgt voor een groter bereik.

Gebruik deze tips en het lukt ook in deze tijd als werkgever op te vallen in de zoektocht naar nieuwe personeel!