Filmen in coronatijd? Het kan!

29 maart 2021

We hoeven jullie niet te vertellen wat de impact van het COVID-19 virus is op onze manier van leven en contact met elkaar. Veel is veranderd en voorzichtigheid voor jezelf & anderen is de basisregel. Als merk is het nu extra belangrijk om in contact te blijven met je doelgroep, vooral nu er veel te communiceren is en het online media gebruik flink is gestegen en met name de videoconsumptie. Wist je dat we gemiddeld 3 maanden per jaar video tot ons nemen? Veel hè? Alle streamingdiensten zijn hierbij meegerekend. Daarnaast oriënteren veel mensen zich tegenwoordig op social media voor ze een productaankoop doen. Zonde om hier niet op in te spelen nu iedereen meer dan gemiddeld op zijn smartphone zit, dus let’s start rolling 🎬!

Veel klanten, marketeers en ondernemers vragen zich echter af of het filmen van video’s mogelijk is. Ja, is ons antwoord als je netjes de richtlijnen van het RIVM volgt. Snip Snap heeft een manier gevonden om hier mee om te gaan.

Wat kan wel?
Er kan gezamenlijk gefilmd worden op locatie waarbij we met zo weinig mensen aanwezig zijn die onderling 1,5 meter afstand houden. Het spreekt voor zich dat we niet kunnen filmen op locaties waar veel mensen zijn of waar onze camera- en geluidsmensen dicht bij andere mensen moeten zijn. Daarnaast laten we geïnterviewden of acteurs zelf de microfoons opspelden, desinfecteren we uit voorzorg alle apparatuur en draagt de crew mondkapjes.

Wanneer gezamenlijk filmen niet mogelijk is, door welke reden dan ook, kan er ook een video door de klant zelf opgenomen worden met door ons aangeleverde apparatuur. Wij kijken op afstand mee en geven, indien nodig, advies.

Wat kan niet?

Momenteel is het niet mogelijk om grote groepen mensen die dicht bij elkaar staan te filmen. Ook op drukke en openbare plekken is het lastig om afstand te houden en willen we de crew niet in gevaar brengen. Ook kunnen er geen scrips gefilmd worden waarin de geïnterviewden of acteurs fysiek contact met elkaar hebben.

Op deze manier is het verantwoord om te filmen. Uiteraard zullen alle betrokkenen bij een videoproductie de regels van het RIVM moeten naleven. Oftewel, geen symptomen, 1,5 meter afstand, handen zijn gewassen en mensen met klachten blijven thuis.