Don’t make ads, make TikToks

7 juni 2022

Schrijver: Jamie Been

Schiphol is op zoek naar de nieuwe “mind your step” stem, Domino’s ziet kansen om nieuwe bezorgers te werven en ook Hotel New York scoort met een campagne op TikTok: de vacaturepagina van Hotel New York kende na de campagne een verdubbeling in het aantal websitebezoeken van 200%, bizar toch?

TikTok is dus niet alleen het kanaal om klanten aan je bedrijf te binden, maar ook de manier om potentiële werknemers te laten zien wat jij in huis hebt.

Veel bedrijven moeten er anno 2022 toch echt aan geloven, want haak je niet op tijd aan, dan gaan anderen er met het succes vandoor.

In deze blog noemen wij drie redenen, waarom jij vandaag nog een business account moet aanmaken:

  1. Goedkoop adverteren

Omdat TikTok in Nederland nog in de “kinderschoenen” staat, zijn de advertentiekosten nog relatief laag.  De goedkoopste variant is de native “in-feed” advertentie. Je betaalt voor het aanmaken van een advertentiecampagne minimaal € 50 en minimaal € 20 per advertentiegroep. Je hebt dan als bedrijf de keuze uit drie soorten doelen: conversie, kliks en bereik. Jij als ondernemer kunt dan ook selecteren op publiek, demografische gegevens en het soort apparaat. Wil je ook de andere advertentiemogelijkheden uitgelicht hebben? Stuur ons dan een berichtje, want wij praten je graag bij!

  1. Bizar bereik

Met weinig tot geen volgers, kan je toch een megagroot bereik genereren. In tegenstelling tot Instagram en Facebook ben je niet afhankelijk van het aantal volgers op je kanaal, maar van je succes op de #foryoupage. Maak je gebruik van een trending sound en gebruik je de juiste hashtags? Dan is de kans heel groot dat je op deze pagina terecht komt. Op de pagina “ontdekken”, kan je zien welke # en sounds die week populair zijn. De #nieuwpersoneel is bijvoorbeeld al 575.600 keer gebruikt.

  1. Voor alle doelgroepen

De tijd dat TikTok uitsluitend een speeltuin voor tieners en twintigers was, ligt al maanden achter ons. 67% van de TikTok gebruikers is ouder dan 25 jaar. Een opvallende groei is te zien in de leeftijdscategorie 40+ met inmiddels 685.000 dagelijkse gebruikers. Deze groep mogen we dan ook zeker niet vergeten.

Twijfel jij na deze blog nog steeds of je een account moet aanmaken? Neem gerust contact op met jamie@snipsnaponsocial.nl, want zij raakt niet uitgepraat over de kansen!