De kracht van bedrijfsvideo's

De kracht van bedrijfsvideo’s + 3 handige tips

5 november 2021

Bedrijfsvideo’s zijn niet meer weg te denken uit onze contentstrategie. Anno 2021 is het geen keuze meer, maar een must. Uit onderzoek van State of Video Marketing 2021 blijkt namelijk dat we per week gemiddeld 18 uur online video kijken. Hiervan besteden we 11 uur aan het kijken van marketingcontent. Dit is een groei aan kijktijd van maar liefst 7,5 uur in de afgelopen drie jaar.

Niet alleen zorgen bedrijfsvideo’s voor een snellere verkoop, ook zorgt het voor een snelle stijging van de naamsbekendheid. Aan de slag dus! Wij geven je 3 korte tips ter inspiratie die helpen bij het maken van krachtige bedrijfsvideo’s.

 

3 tips voor het maken van bedrijfsvideo’s

Tip 1 | Maak een how to video

How to video’s zijn ongekend populair op YouTube. Volgens het videoplatform neemt de vraag naar ‘how to video’s elk jaar met zo’n 70% toe. Niet vreemd, want volgens Google geeft bijna 80% van de consumenten aan gelukkig te worden van het kijken van video’s op streamingplatforms zoals YouTube. Dit biedt volop kansen voor marketeers. Demonstreer producten of maak handige stappenplannen. Laat zien hoe die nieuwe modellen werken of show de nieuwste goodies of features van je product.

Pro tip: maak gebruik van de timestamp feature op YouTube. Daarmee kun je linken naar een bepaald tijdstip in de video. Het is vergelijkbaar met een zogenaamde ‘jump link’ zoals met een inhoudsopgave boven een lang Wikipedia artikel. Je klikt op de link en je wordt direct gebracht bij de sectie die relevant voor jou is.

Tip 2 | Zet je medewerkers centraal

Wie kan de boodschap van jouw bedrijf beter vertellen dan jouw medewerkers zelf? Juist, niemand! Medewerkers zijn ambassadeurs van je merk. Uit onderzoek is gebleken dat 83% van de consumenten zich laat beïnvloeden door familie en vrienden, terwijl slechts 33% informatie aanneemt van een bedrijf zelf. Het inzetten van je personeel verhoogt dus het vertrouwen in je diensten en producten.

Ook zorgt het ervoor dat deze content sneller gedeeld zal worden door de medewerkers zelf. En content die gedeeld wordt door medewerkers zelf heeft maar liefst 561% meer bereik dan wanneer een bedrijfspagina het deelt. Het is dus heel belangrijk dat je jouw team aanmoedigt om de content te delen.

Tip 3 | Video is het nieuwe SEO

Video is het nieuwe SEO, Google laat steeds vaker video’s zien wanneer je zoekt op een bepaalde term. Dit biedt uiteraard kansen voor jouw bedrijf. Door kwalitatief goede video’s te maken en hieraan de juiste termen te koppelen kun je jouw online vindbaarheid vergroten. Google plaatst video boven tekstuele resultaten. Vergeet niet om je video’s te ondertitelen, zodat de boodschap ook met het geluid uit overkomt op de doelgroep. 

Wil je meer weten over het inzetten van bedrijfsvideo’s voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!